Feilmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 av /var/www/1/142884/www/includes/common.inc).

Moew4finland - Finland 2014

Kl. 07:00 torsdag morgen den 13. mars tok en spent guttegjeng farvel med mor og far på Breivoll. De fleste hadde aldri hørt om det, i hvert fall ikke vært der, men nå skulle de altså få oppleve det, ishockeyens hjemland, Finland.

Hengeren bak bussen var fylt opp med nykvessedde skøyter og bussen med eks antall brusflasker, godteriposer og ikke minst 60 energiske gutter i alderen 13 til 65 år. Etter kort tid var all hjemlengsel forsvunnet som dugg for solen. Bussen var preget av høylytte diskusjoner rundt borger og mafia og gutter i dyp konsentrasjon som trykket seg gjennom banene på spillet Geometry. Etter vel 7 timers kjøring ankom vi Stockholm, der båten som skulle ta oss over til Helsinki sto og ventet på oss. Ombord ble en bedre middag inntatt og kvelden videre besto av diverse aktiviteter ombord.

 

Neste morgen våknet vi opp til strålende solskinn. Vi var ankommet Finland. Det var satt av tre timer til shopping på to av Finlands beste hockeybutikker, disse ble omhyggelig benyttet. Kl. 16 ankom vi Hieteranta, vennenes sted i Lahti. Her var det stelt i stand et fantastisk festmåltid. Senere på kvelden var det duket for helgens første hockeykamp, Norge mot Finland, seniorer, der Finland vant den jevne kampen 7-5. Dagen ble avsluttet med finsk sauna med påfølgende isbad.

 
Lørdag morgen ble seniorer og juniorer fra Finland og Norge blandet sammen og delt opp i lag som skulle kjempe seg gjennom gruppespill til søndagens finale. Det ble lagt ned bøttevis med energi, konsentrasjon og anstrengelser i det som skulle vises seg å bli en serie meget spennende kamper både for spillerne og publikum.

 
På kvelden hadde vi en oppbyggelig fest der Gunnar Gangsø med stort alvor forklarte oss at vi var utvalgt til å kjempe troens gode strid og at vi måtte holde fast uansett hvordan følelsene var.

 
Søndagen startet med en grytidlig frokost før det bar rett til ishallen for de to finalekampene. Etter dette ble det avholdt en høytidelig premieseremoni på Hieteranta før bussen ble pakket og kursen satt mot Norge. Minner var skapt og evige bånd knyttet til menigheten.